Logo des Vereins
Polar Routen e.V.
International forening for vandring
og naturfredning i Grønland
 
 
Amitsorsuaq, set fra kano center
 
  Bitte Javascript aktivieren und Script zulassen! baggrund:  hvid • semi-transparent • transparent velg språg:   dansk English deutsch
     
 Menuen: 
Startside

Sider på dansk » Startside
   tilbage til side 1  [Hvor mennesker og dyr stadig deler stierne - 2]

4200 år og et vandresti

En uberørt natur i streng forstand vil ikke finde dem, der går på denne vej. Så vidt vi ved, omkring 1990, blev Polar-Routen markeret som en langdistance vandresti. Men området mellem den store is og kysten, den største isfrie område på vestkysten af Grønland, er lang tid siden, 4200 år siden, da de første mennesker satte foden på Grønland, et kulturlandskab, som på mange mennesker vandrer i øst-vest retning frem og tilbage til fods, med hundeslæde eller kajak eller Umiaq. Det vil sige, at dette vandreområde er ældre end Egyptens pyramider. Så længe folk bor i Grønland, har de også brugt dette område som et jagtområde om sommeren, og der er hundredvis af arkæologiske steder i det område, der vidner om det. "Uberørte", uanset hvad ordet betyder, er vejen og landskabet ikke. Men det ser stadig ud som det gjorde dagen den første menneske satte foden på den. Dette er unikt, og det er budskabet, som, der ser tæt på, kan læse fra sporene på vejen.
De mennesker, der har forladt denne meddelelse med deres mærke på vejen i de sidste årtusinder og århundreder, havde bestemt ikke et videnskabeligt baseret koncept for bæredygtighed - men de har praktiseret det! Hvis et landskab kan have en besked til idags verden, det er det.

Det er det, vi gør!

Det lille blå hus på campingpladsen.

Paddy Dillon skrev i 2010 i sin guidebog: "around 300 people per year walk the trail". Andre skrev om op til 600 vandrere årligt. Men ingen havde talt de.
I sommeren 2016, da vi genåbnede Kangerlussuaq campingpladsen, tællede vi derfor vandrere for første gang med hjælp af en statistisk metode. Resultatet var 1290 vandrere om året, meget mere end nogen havde troet før. Hele rapporten kan ses her.
Et så stort antal medfører problemer, som gør den kommunal finansierede vedligeholdelse af stien, især hytterne på det, nået sine grænser. Derfor blev der for få år siden grundlagt en forening for fremme af stien. Foreningen skal organisere borgerligt engagement for at bevare stien og forsøge at udvikle en kultur rettet mod ansvarlig og bæredygtig brug af stien og grønlandsk natur.
Foreningen bestræber også en deltagelse af dem i ledelsen og designen af den vej, der vandrer på den. Hvis de, der beslutter og formater vejens fremtid, aldrig har vandretet på stien, og dem der vandrer på det, ikke er involveret i administration og organisation, er konflikter mellem de to sider uundgåelige. Kun gennem en dialog kan de undgås og / eller løses.
Når du har vandret stien, vil du se, hvor nødvendigt det hele er. Alt begyndelse af en sådan forening er svært. Derfor er nye medlemmer velkommen.
 :
 
 hits på dette hjemmeside siden 1. april 2021© 2016 - 2024 • Frieder Weiße • Berlin